Eredivisie-terugkeer was geen optie voor Sydney van Hooijdonk

Eredivisie-terugkeer geen optie: 'Na waardeloze seizoenen wil ik alsnog slagen'

14 augustus om 13:10

Voor Sydney van Hooijdonk was het deze zomer geen optie om definitief terug te keren naar Nederland. Nadat de spits zijn conditie even op peil hield bij NAC Breda, koos hij ervoor om Bologna te verruilen voor Serie B-club Cesena FC.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Van Hooijdonk over zijn ietwat opvallende transfer naar het ambitieuze Cesena. "De mensen bij Cesena spraken heel veel vertrouwen in mij uit. Dat is iets wat ik de afgelopen seizoenen bij Bologna wel gemist heb. Ik heb voor én na mijn transfer naar sc Heerenveen hoop gehad op een nieuwe kans. Maar er zijn veel wisselingen binnen de directie en trainersstaf geweest."

"En er zaten hier gewoon goede spitsen voor mij, zoals Marko Arnautovic en Joshua Zirkzee. Ik werd meer een nummertje, maar de club vroeg altijd veel geld voor mij. Als je vervolgens niet eens meer mag meetrainen, weet je hoe laat het is", vervolgt Van Hooijdonk, die ervoor koos om zijn conditie op peil te houden bij NAC. Daardoor hoopten wat Bredase fans stiekem op een terugkeer. "Ik heb toen wel wat berichtjes gehad, ja, maar dat was eerder al daarvoor", lacht de spits.

"Ik heb allerlei opties op tafel gelegd en veel gesproken met mensen uit mijn omgeving. De conclusie was dat ik nog niet klaar ben in het buitenland. Na tegenvallende en waardeloze seizoenen wil ik alsnog slagen in een andere competitie dan de Eredivisie. Ik heb al genoeg tijd verspild en wil weer voetballer zijn en veel spelen. Dan komen die goals weer vanzelf. Ik moet er gewoon heel hard voor werken", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!