Slot openhartig over stap naar Liverpool

Slot openhartig over stap naar Liverpool: 'Privé is het wel even schakelen'

14 augustus om 12:33
Laatste update: 14 augustus om 12:35

Arne Slot werd met open armen ontvangen door Liverpool, maar heeft voor een stap naar de Premier League-grootmacht zijn gezin in Zwolle achter moeten laten. Het is op privé-gebied dan ook even wennen in Engeland, geeft Slot toe. 

"Het is hier geweldig", opent Slot het interview met Viaplay terwijl hij naar het traingingscomplex van Liverpool kijkt. "Ze hebben mij en mijn stafleden heel warm welkom geheten en de faciliteiten zijn hier fantastisch. Maar privé is het wel eventjes schakelen."

De trainer van Liverpool woont nu alleen in Engeland. "Dat heeft zeker impact, maar Liverpool is ook echt wel een andere stad dan Zwolle", lacht Slot. "Los van dat heb ik hier nu ook geen andere familie wonen. Moeilijk is het niet, want ik ben constant bezig. Maar er zijn wel momenten waarop ik graag even bij mijn broer langsgegaan was voor een bakje koffie, of bij mijn ouders."

Slot maakt zich overigens geen zorgen over zijn nieuwe situatie. "Het is anders en zoals alles in het leven heeft het tijd nodig om te wennen. De supermarkten zijn hier ook anders, alles is anders in het buitenland. Rotterdam was ook anders dan Zwolle en hoe langer je daar bent, hoe natuurlijker dat aan ging voelen. Dat zal hier ook zo zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!