Stam plaatst vraagtekens bij Ten Hag-aanwinsten

Stam plaatst vraagtekens bij Ten Hag-aanwinsten: 'Daar zit toch ook nog wel iets'

14 augustus om 12:16

Jaap Stam durft nog niet met zekerheid te zeggen dat Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui een succesvolle periode gaan beleven bij Manchester United. De oud-verdediger van The Red Devils ziet genoeg kwaliteiten bij de twee, maar toch is hij ook kritisch.

Voor de camera van ESPN vertelt Stam over De Ligt en Mazraoui, die dinsdag samen gepresenteerd werden bij Man United. "De Ligt is een speler van wie we zouden zeggen, met zijn potentie en verleden bij Ajax: dat moet hij kunnen. Uiteindelijk heeft Matthijs, met alle respect, niet altijd in de basis gespeeld in Italië en Duitsland. Daar zit toch ook nog wel iets: wat heeft zich daar afgespeeld, waardoor hij niet altijd speelde? Heeft dat te maken met hemzelf, met keuzes van trainers? Maar uiteindelijk moet hij het dus laten zien in de Premier League, wat een nog moeilijke competitie is dan Duitsland en Italië."

"Mazraoui is natuurlijk enorm goed aan de bal", gaat Stam verder. "Hij kan opkomen en aan de binnen- en buitenkant spelen, dat weten we allemaal. Hij is fysiek natuurlijk niet de sterkste en ook niet de snelste back. Maar uiteindelijk: als de spelers om hem heen zo goed zijn dat hij in bepaalde posities kan komen, dan kan hij echt van waarde zijn aan de bal. Als trainer weet je ook altijd dat je een bepaald risico loopt met het inbrengen van deze spelers."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!