Leverkusen-directeur biedt excuses aan

Leverkusen-directeur biedt excuses aan voor uitspraken: 'Was informeel met fans'

14 augustus om 11:58
Laatste update: 14 augustus om 12:00

Bayer Leverkusen-directeur Fernando Carro heeft zich in Duitsland moeten verontschuldigen voor zijn uitlatingen over zijn collega van Bayern München. Carro liet zich eerder negatief uit over Max Eberl, de sportief directeur van Bayern. 

Carro liet zich gaan op een supportersbijeenkomst van Bayer Leverkusen en sprak daar onder meer over de interesse van Bayern in Jonathan Tah. Carro is echter niet van plan de centrale verdediger te laten gaan. "Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets met Eberl", zou hij gezegd hebben. "Ik zal ook niet met hem onderhandelen."

Die uitspraak werd in Duitsland breder uitgemeten dan de bedoeling was, claimt Carro nu. 'Ik ben een emotioneel mens. Ik maakte de opmerkingen over Eberl in een informele setting met de fans van Bayer. Het was niet de bedoeling dat ze op deze manier verspreid zouden worden.' Toch steekt Carro de hand ook in eigen boezem.

'Dat verandert niets aan het statement, waarvoor ik mij wil verontschuldigen. Natuurlijk heb ik respect voor Bayern, de mensen die daar de leiding hebben en hun prestaties voor het Duitse voetbal.'

Jonathan Tah

Tah heeft bij Leverkusen nog een contract voor één jaar. De 29-voudig international van Duitsland werd in de zomer van 2015 overgenomen van Hamburger SV. De teller voor Leverkusen staat inmiddels op ruim 350 wedstrijden. Bayern aast al een tijdje op zijn handtekening.