'Atalanta en Juve akkoord over transfersom Koopmeiners'

'Doorbraak in Koopmeiners-transfer: Atalanta en Juve akkoord over transfersom'

15 augustus om 09:05
Laatste update: 17 augustus om 18:28

Er lijkt een doorbraak te zijn in de transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus. Volgens La Gazzetta dello Sport en Tuttosport hebben Atalanta en De Oude Dame eindelijk een akkoord bereikt over de transfersom van de Oranje-international. Volgens de Italiaanse media gaat het om een bedrag van vijftig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen.

Dat wil echter nog niet zeggen dat de overgang van Koopmeiners nu volledig in kannen en kruiken is. Atalanta zou nog steeds eerst een vervanger aan willen trekken voordat het de 26-jarige middenvelder naar Turijn laat vertrekken. Naar verluidt heeft trainer Gian Piero Gasperini zijn zinnen gezet op de komst van Marco Brescianini van Frosinone of Matt O'Riley van Celtic. Op laatstgenoemde zou al een bod van zo'n 23 miljoen euro zijn uitgebracht.

'Er is nog geen sprake van witte rook en het is onwaarschijnlijk dat dit binnen 24 uur gaat gebeuren', concludeert de Italiaanse krant, die bovendien wijst naar de Super Cup-wedstrijd van Atalanta tegen Real Madrid. Dat duel werd woensdagavond gespeeld en had tot op heden de volledige aandacht van Atalanta. Thiago Motta, de coach van Juventus, heeft echter nog steeds de hoop dat hij voor de seizoenstart van Juve, maandag tegen Como, over Koopmeiners kan beschikken. 

Koopmeiners is zelf al weken rond met Juventus, maar zag tot zijn grote frustratie dat beide clubs er niet uitkwamen. Daarom besloot de Nederlander niet meer in actie te willen komen voor Atalanta om zo alsnog een transfer te forceren. Met het akkoord over de transfersom is die stap in ieder geval een stuk dichterbij. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!