Ajax bij zege op Panathinaikos tegen Jagiellonia Białystok

Ajax wacht bij goed resultaat tegen Panathinaikos tweeluik met Poolse kampioen

13 augustus om 21:50

Als Ajax donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA afrekent met Panathinaikos, dan wacht in de laatste voorronde van de Europa League een tweeluik met Jagiellonia Białystok, de kampioen van het afgelopen Ekstraklasa-seizoen. De Poolse club moest dinsdagavond voor de tweede keer in één week tijd het onderspit delven tegen Bodø/Glimt. 

Als Ajax het tweeluik met Panathinaikos overleeft, stoot het door naar de laatste voorronde van de Europa League: de play-offs. Tijdens loting van vorige week in Zwitserland werd al duidelijk dat de Amsterdammers het daarin op zouden nemen tegen de verliezer van de wedstrijden tussen Białystok en Bodø/Glimt. 

Een weerzien met Bodø/Glimt komt er niet, want de Noren waren over twee wedstrijden vele te sterk voor Białystok. In Polen werd het al 0-1, en in Noorwegen werd het dinsdagavond maar liefst 4-1. Middenvelder Sondre Brunstad Fet was de grote man met twee doelpunten. 

Waar Bodø/Glimt nog mag dromen van Champions League-voetbal, zakt Białystok nu dus af. Donderdagavond zal duidelijk worden of Ajax definitief aan de Poolse club gekoppeld wordt. De Amsterdammers verdedigen dan vanaf 20.15 uur een 1-0 voorsprong tegen Panathinaikos.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!