'Spel op de wagen voor Boscagli: PSV weigert eerste bod uit Premier League'

'Spel op de wagen voor Boscagli: PSV zegt 'nee' tegen bod uit Premier League'

13 augustus om 20:18
Laatste update: 13 augustus om 20:43

Het spel rond Olivier Boscagli is op de wagen, want Brighton & Hove Albion heeft zich officieel gemeld bij PSV. Dat meldt Voetbal International. De Eindhovenaren hebben het eerste bod, waarvan de hoogte nog niet bekend is, afgewezen. 

Brighton hoopt volgens VI te profiteren van het aflopende contract van Boscagli, die nog maar één jaar vastligt in Eindhoven. PSV probeerde de mandekker eerder al te verleiden tot een langer verblijf, maar die pogingen liepen vooralsnog spaak. 

Hoeveel de Engelsen, die eerder Mats Wieffer voor zo'n dertig miljoen euro wegplukten bij Feyenoord, overhebben voor de 26-jarige Monegask is niet bekend. Wel is bekend dat PSV een stuk hoger in de boom zit. Volgens VI gaat het in ieder geval om 'wat miljoenen meer' dan de 15 miljoen euro die PSV verlangt voor Jordan Teze. 'Brighton kan of wil op dit moment absoluut niet aan de vraagprijs van PSV voldoen', laat PSV-watcher Rik Elfrink bovendien weten. 

Peter Bosz wil zijn oogappel absoluut niet kwijt en prees Boscagli afgelopen week nog de hemel in. "Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb", zei Bosz na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Franse verdediger maakte zijn rentree in de ploeg, nadat hij even geblesseerd was. Bosz was erg blij met de terugkeer van hem in het centrum. "Ik was blij dat hij speelde, want je ziet gelijk zijn kwaliteit", klonk het. Bosz zei ook dat hij er vanuit gaat dat Boscagli 'gewoon' bij PSV zal blijven. 

Boscagli kwam in de zomer van 2019 voor twee miljoen over van OGC Nice. De Fransman wist snel zijn stempel te drukken in Eindhoven en is al enige tijd niet meer weg te denken uit de achterhoede. Hij speelde tot nu toe 162 wedstrijden voor PSV. Hierin wist hij tien keer te scoren en gaf hij acht assists. Boscagli heeft nog een contract tot medio 2025 en vertegenwoordigt een marktwaarde van zo'n 27 miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!