Scholes: 'De Ligt is tweederangs'

United-legende haalt uit: 'De Ligt is een tweederangstransfer, baart me zorgen'

13 augustus om 19:08

De aanstaande transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United maakt de tongen los in zowel Duitsland als Engeland. Daar waar voormalig Bayern-speler Dietmar Hamann niet begrijpt waarom de Duitsers de Oranje-international van de hand doen, bestempelt United-legende Paul Scholes de Nederlander als 'tweederangs'. 

Hamann, tussen 1993 en 1998 speler van Bayern München, kan niet begrijpen waarom Der Rekordmeister De Ligt naar Engeland laat vertrekken. "Ik zou hem niet laten gaan. Hij kon in Turijn en ook in München niet altijd het niveau van zijn Ajax-tijd halen, maar hij was voor mij in de afgelopen zes tot acht maanden de meest stabiele verdediger van Bayern."

Hamann looft niet enkel het spel van De Ligt, maar ook zijn invloed in het veld. "Hij is iemand die zijn mond opendoet en zijn teamgenoten beter maakt. Dat zie ik niet bij andere centrale verdedigers."

Scholes maakt zich zorgen

Bij monde van Scholes klinkt een heel ander geluid. De oud-middenvelder van The Red Devils is bij The Overlap allesbehalve overtuigd van De Ligt. "Hij is niet eens basisspeler bij Bayern. Zelfs Eric Dier staat voor hem in de pikorde. Dat baart me grote zorgen. Dit is een tweederangstransfer."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!