Go Ahead Eagles presenteert oud-Groninger Antman

Go Ahead Eagles heeft beet en presenteert oud-Groninger als nieuwe aanwinst

13 augustus om 17:56

Go Ahead Eagles heeft met Oliver Antman een nieuwe versterking binnen. De 22-jarige Fin wordt door de Deventenaren overgenomen van FC Nordsjaelland en zodoende keert Antman terug in de Eredivisie.

In 2023 werd Antman door Nordsjaelland, dat de Fin in 2018 oppikte in zijn geboorteland, verhuurd aan FC Groningen. Op dat moment leek de club hard op weg naar degradatie en Antman werd gehaald als één van de winterse versterkingen om degradatie te voorkomen, maar dit mislukte.

"Ondanks dat het sportief voor de club geen goed jaar was, heb ik wel kunnen genieten van mijn tijd in Nederland", vertelt Antman in gesprek met de clubkanalen. "Hier wonen stuk voor stuk vriendelijke mensen die je open ontvangen. Daarnaast merkte ik dat ik de Eredivisie een heel leuke competitie vond om in te spelen. Er is iets aan de competitie, wat ik niet kan uitleggen, wat mij erg trekt."

Antman werd tijdens de gesprekken enthousiast van het plan dat Go Ahead met hem heeft. "Deze club heeft het vorig jaar erg goed gedaan en ik vind het een mooie uitdaging om door te bouwen op dat succes", vertelt hij. "Daar wil ik graag onderdeel van uit maken. Het team speelt heel dynamisch voetbal met aanvallende spelers die vaak van posities wisselen en ruimtes creëren. Dat spreekt mij erg aan."

Eerder wist Go Ahead Julius Dirksen, Calvin Twigt en Mathis Suray al binnen te halen als nieuwe versterkingen. Voor Antman moet de club naar verluidt diep in de buidel tasten. Volgens Deense media betalen de Deventenaren een bedrag van anderhalf miljoen euro, wat hem direct een recordaankoop zou maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!