'Grote problemen' in Stengs-tranfser

'Transfer van Stengs naar VS in gevaar: 'grote problemen' dienen zich aan'

13 augustus om 17:22
Laatste update: 13 augustus om 17:35

De transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC is in gevaar. Dat meldt Tom Bogert, MLS-watcher voor het gerennomeerde Engelse medium The Athletic. Dat is opvallend, want niets leek een overstap van Feyenoord naar de MLS-club nog in de weg te staan. 

Het nieuws over de transfer van Stengs naar Charlotte FC kwam zaterdagavond laat naar buiten. Feyenoord zou een bod van 8 miljoen euro hebben geaccepteerd. Een dag later gaf de linkspoot ook zijn persoonlijke jawoord aan de club. Alleen een medische keuring, die plaatsvond in Londen, kon nog roet in het eten gooien. 

Dat laatste is nu gebeurd, aldus Bogert. Of de 'grote problemen' ook daadwerkelijk met die medische keuring van doen hebben, maakt de MLS-watcher niet bekend. De deal is overigens nog niet volledig van de baan, maar grote onzekerheid is er wel.

Feyenoord zou zelfs al een opvolger voor Stengs hebben gestrikt. Voetbal International maakte eerder op dinsdag al bekend dat Ibrahim Osman later deze week gepresenteerd zal worden als de nieuwe aanwinst. Het is niet duidelijk of, mocht Stengs blijven bij Feyenoord, die transfer klapt. 

Ondertussen gaat ook Charlotte FC op meerdere borden schaken. De jonge Amerikaanse club heeft de ogen ook gericht op Miguel Almiron van Newcastle United, die evenals Stengs veelal vanaf de rechterkant opereert.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!