Fitz-Jim en Baas stonden op de nominatie om te vertrekken bij Ajax

Farioli: 'Hij was één van de spelers die op de nominatie stond om te vertrekken'

13 augustus om 16:46

Kian Fitz-Jim en Youri Baas stonden in eerste instantie op de nominatie om te vertrekken bij Ajax. Het tweetal wist echter te overtuigen in de voorbereiding en zodoende krijgen ze het vertrouwen van nieuwbakken trainer Francesco Farioli.

"Kian en Youri maakten aan het begin misschien geen deel uit van mijn plan, maar ik heb tegen iedereen gezegd: mijn staf en ik zijn hier elke dag met onze ogen open om te checken en evalueren", vertelt Farioli aan Voetbal International. "Ik wil graag dat spelers vechten voor hun positie en mij op die manier in de problemen brengen. Dat is iets dat we nodig hebben."

Over de ontwikkeling van Baas is Farioli erg te spreken. Afgelopen seizoen werd de verdediger verhuurd aan NEC en in de voorbereiding heeft hij zijn kans gepakt bij Ajax. "Hij begrijpt het spel drie seconden sneller dan de rest", is Farioli lovend. "Hij weet waar hij moet staan en hij is dapper aan de bal én zonder de bal. Daarbij communiceert hij veel op het veld. Natuurlijk zijn er voor hem nieuwe eisen en taken. Maar hij is een speler die er goed mee om kan gaan als het niveau stijgt."

"Ik kan wel toegeven: hij was één van de spelers die aan het begin op de nominatie stonden om te vertrekken", gaat Farioli verder over Baas, die de Italiaan heeft weten te overtuigen van zijn kwaliteiten."Maar hij heeft mijn vertrouwen gewonnen. En niet alleen dat van mij trouwens, maar van iedereen. Nu krijgt hij de beloning voor het geweldige werk dat hij verricht. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Kian."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!