Excelsior neemt Loeffen over van Sassuolo

Excelsior doet zaken op de transfermarkt en trekt voormalig PSV-talent aan

13 augustus om 15:59
Laatste update: 13 augustus om 16:01

Excelsior heeft zich versterkt met Seb Loeffen. De 20-jarige verdediger heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Rotterdam met een optie voor nog een jaar. Door deze transfer keert Loeffen na drie jaar in Italië weer terug naar Nederland.

Loeffen doorliep de jeugdopleiding van PSV, waarna hij besloot om op 17-jarige leeftijd de overstap te maken naar Italië, waar hij drie jaar speelde in de jeugd van Sassuolo. Nu heeft hij de beslissing gemaakt om terug te keren naar Nederland om bij Excelsior zijn ontwikkeling te vervolgen.

Technisch directeur Niels van Duinen is erg verheugd met de komst van Loeffen. "We zochten in de achterste lijn met Casper (Widell, red.) nog een concurrent, Seb gaat die positie invullen en wil bij ons graag zijn toekomst voortzetten", vertelt Van Duinen aan de clubkanalen. "We zijn blij dat we samen de definitieve stap kunnen maken, hij zal de komende weken getraind worden om zo snel mogelijk impact te hebben op onze ploeg."

Ook Loeffen is enthousiast over zijn nieuwe stap. "Mijn grote wens was om terug te keren naar Nederland, omdat ik me hier verder wil ontwikkelen en wil laten zien wat ik kan", vertelt hij. "Excelsior had vanaf het eerste moment veel vertrouwen in mij en presenteerde een duidelijk plan voor mijn ontwikkeling. Dat gaf mij direct het vertrouwen dat dit de juiste club voor mij is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!