Maatsen vertelt over gedwongen Feyenoord-exit

Maatsen doet boekje open over Feyenoord: "Ik geloof daar nog steeds niks van"

13 augustus om 14:57

Ian Maatsen wilde eigenlijk stoppen met voetballen, toen hij in 2013 werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Maatsen senior wist dat uiteindelijk te voorkomen, zo vertelt de linksback van Aston Villa in gesprek met HELDEN.

In 2013, Maatsen was toen elf jaar oud, kreeg de linkspoot te horen dat hij mocht vertrekken bij Feyenoord. De vleugelverdediger kwam later via Sparta Rotterdam en PSV uiteindelijk bij Chelsea terecht. "Ik kan me dat gesprek nog goed herinneren", vertelt Maatsen over het moment dat hij te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij Feyenoord. "Ze zeiden dat ik 'geen spelbeleving' had. Ik geloof daar nog steeds niks van. De echte reden weet ik dat tot op de dag van vandaag niet."

Desondanks deed het slechte nieuws veel met Maatsen. "Toen ik bij Feyenoord werd weggestuurd, deed dat pijn. Mijn mental coach heeft me toen heel erg geholpen. Ik was eigenlijk klaar met voetbal en wilde stoppe. Mijn vader heeft me overgehaald om te blijven voetballen."

Twee jaar geleden kon Maatsen terugkeren naar Feyenoord, maar de back bedankte voor de eer. "Ik heb tegen Arne Slot eerlijk gezegd dat mijn toekomst in Engeland lag. Toen er een akkoord was tussen Chelsea en Burnley heb ik Arne als eerste gebeld om te vertellen dat ik voor Burnley ging kiezen, dat vond ik wel zo netjes", besluit de linksback."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!