Feyenoord gaat Osman deze week presenteren

'Feyenoord vindt Stengs-opvolger en gaat 'buitenkansje' deze week presenteren'

13 augustus om 15:01

Ibrahim Osman zal deze week gepresenteerd worden als nieuwe Feyenoord-aanwinst, zo schrijft Voetbal International. De Ghanees wordt gezien als 'buitenkansje' en moet bij Feyenoord de opvolger worden van Calvin Stengs, die naar Charlotte FC gaat verkassen.

Op dit moment worden de laatste details besproken tussen Brighton & Hove Albion en Feyenoord. 'De Engelsen zullen niet alles, maar wel een groot deel van het salaris van de aanvaller voor hun rekening blijven nemen', klinkt het. Osman wordt dit seizoen door de Rotterdammers gehuurd van Brighton. Er is geen optie tot koop opgenomen in de huurdeal.

Volgens Voetbal International kwam de naam van Osman op tafel tijdens de onderhandelingen met Brighton over Mats Wieffer, die door de Premier League-club voor dertig miljoen euro werd overgenomen van de Rotterdammers. In eerste instantie probeerde Facundo Buoannotte los te weken bij Brighton, maar dit bleek 'een moeilijk verhaal' door de interesse vanuit de Premier League.

Vervolgens raakte Osman in beeld bij Feyenoord, dat concurrentie had van West Ham United. Nieuwbakken Feyenoord-trainer Brian Priske is een 'groot voorstander' van de komst van de aanvaller. 'Hij ziet de snelheid van de Ghanees als een extra wapen', zo valt er te lezen. Osman is een linksbuiten, maar kan ook uit de voeten op de rechterflank en als spits.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!