Parry wil zich na Vitesse verder terugtrekken uit het voetbal

'Parry wil zich terugtrekken uit voetbal en probeert Belgische club te verkopen'

13 augustus om 14:24

Coley Parry is zich aan het oriënteren op een verdere terugtrekking uit het voetbal, zo schrijft De Telegraaf. De grootaandeelhouder, die eerder hoofdpersoon was in de Vitesse-saga, probeert de Belgische club Patro Eisden van de hand te doen.

Op dit moment is Parry nog grootaandeelhouder van Patro Eisden, maar het is de vraag of de Amerikaan nog langdurig verbonden zal blijven aan de Belgische club, dat actief is in de Challenger Pro League, het tweede niveau in België. Patro Eisden is sinds 2022 in handen van Parry.

'In een nieuwsbrief van een vanuit België opererend internationaal footballconsultancy-kantoor, wordt Patro Eisden in de etalage gezet met een vraagprijs van 5 miljoen euro', zo valt er te lezen. Ook is Parry minderheidsaandeelhouder van het Engelse Leyton Orient. De verwachting is dat hij zijn aandelen in de League One-club zal gaan verkopen.

Vorig jaar werd Parry door de licentiecommissie afgewezen om Vitesse over te nemen. Momenteel is hij nu de grootste schuldeiser van de Arnhemmers met een claim van 17 miljoen euro. Door deze schuld te bevriezen kon Vitesse alsnog de proflicentie terugkrijgen, waardoor de club dit seizoen actief is in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij zijn presentatie als beoogde eigenaar van Vitesse sprak Parry nog de wens uit om voordelen te halen uit een samenwerking tussen Vitesse en Patro Eisden. Uiteindelijk heeft alleen het verhuur van Patro-speler Anis Hadj-Moussa aan Vitesse een mooi bedrag opgeleverd voor de Belgen, die de aanvaller voor 3,5 miljoen euro verkochten aan Feyenoord.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!