Onbegrip over De Ligt-transfer in Duitsland

Verbazing om De Ligt-move: 'Kon niet altijd zijn Ajax-prestaties leveren, maar...'

13 augustus om 12:38
Laatste update: 13 augustus om 12:56

Didi Hamann begrijpt niet dat Bayern München heeft ingestemd met de Manchester United-transfer van Matthijs de Ligt. De oud-speler van onder meer Bayern, Newcastle United en Liverpool vindt dat de Nederlander in de afgelopen periode de 'meest stabiele' centrale verdediger van Bayern was.

De transfer van De Ligt naar United wordt naar verwachting zeer spoedig wereldkundig gemaakt. Bij de Duitse tak van Sky Sport komt Hamann aan het woord over die deal. "Ik zou hem niet hebben weggedaan", begint de oud-middenvelder. "Hij kon de prestaties die hij leverde bij Ajax niet altijd evenaren in Turijn (bij Juventus, red.) of München, maar voor mij was hij de meest stabiele centrale verdediger bij Bayern in de afgelopen zes tot acht maanden."

"Hij is iemand die zich uitspreekt en zijn teamgenoten beter maakt", gaat Hamann verder. "Dat zie ik niet bij de andere centrale verdedigers. Voor mij zou De Ligt een zekerheidje zijn."

Naar verluidt ontvangt Bayern 45 miljoen euro voor De Ligt, een bedrag dat via bonussen nog op kan lopen tot vijftig miljoen. Noussair Mazraoui staat overigens net als De Ligt op het punt om Bayern in te ruilen voor Man United.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!