FC Utrecht verkoopt Okkels aan Preston

FC Utrecht maakt financiële klapper en bevestigt deal met Preston North End

13 augustus om 11:08
Laatste update: 13 augustus om 17:58

FC Utrecht heeft het vertrek van Jeppe Okkels bevestigd. De 25-jarige aanvaller verkast naar Preston North End, dat uitkomt in het Championship.

Okkels kwam in januari dit jaar voor 700.000 euro over van IF Elfsborg. De periode van de Deen in de Domstad is geen groot succes geworden. Okkels speelde, mede door een blessure, slechts vijf officiële wedstrijden voor Utrecht. De Eredivisie-club doet geen uitspraken over de transfersom, maar naar verluidt gaat er bijna twee miljoen euro gemoeid met de overgang naar Engeland.

"Preston North End heeft onlangs z'n interesse kenbaar gemaakt voor Jeppe", vertelt Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht, op de clubsite. "We zijn met Preston North End tot een goede oplossing gekomen voor het nog doorlopende contract van Jeppe. We willen hem bedanken voor zijn inzet voor onze club en veel succes toewensen in het vervolg van zijn loopbaan."

Bij Utrecht kwam Okkels als invaller tot maar 164 speelminuten. Hij begon zijn loopbaan bij Silkeborg IF, alvorens over te stappen naar Elfsborg.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!