Torino en Ajax onderhandelen over transfer van Sosa

'Onderhandelingen muurvast: Ajax stelt eisen, Sosa in de wachtkamer'

13 augustus om 10:11
Laatste update: 13 augustus om 10:38

Ajax heeft met Torino gesprekken gevoerd over een mogelijke overgang van Borna Sosa, meldt Voetbal International. De gesprekken lopen tot dusver op niets uit: de Italianen willen de 26-jarige linksback huren, terwijl de Amsterdammers mikken op een verkoop.

Sosa speelt bij Ajax geen rol van betekenis meer. De Kroaat is door trainer Francesco Farioli teruggezet naar Jong Ajax, waar hij zijn trainingen afwerkt. Sosa ziet een move naar Torino wel zitten en heeft zelfs al met trainer Paolo Vanoli gesproken, klinkt het. Momenteel zitten de onderhandelingen echter muurvast.

Ajax wil meewerken aan een transfer van Sosa, maar wel onder de voorwaarde dat de club er direct een transfersom voor ontvangt. Torino denkt aan een huurperiode, eventueel met een verplichte optie tot koop. Sosa en Torino moeten hopen dat Ajax zich bedenkt, of de Italiaanse club moet over de brug komen met een transfersom. Anders blijft de linkervleugelverdediger in Amsterdam, in afwachting van een mogelijk andere club met belangstelling.

Het is bekend dat Ajax deze transferzomer inzet op definitieve transfers. De club heeft geld nodig om gewenste versterkingen in huis te halen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!