Feyenoord laat Stengs gaan door twijfels over fitheid

Andere reden gezien voor vertrek Stengs: 'Dan speelt hij echt met pijn'

13 augustus om 09:41

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop vertelt bij ESPN dat er een andere reden zit achter het vertrek van Stengs bij Feyenoord. Volgens hem heersen er binnen de Rotterdamse club twijfels over de fitheid van de aanvallende middenvelder richting het drukke seizoen.

"Normaal gesproken zou Feyenoord, ook vanwege zijn creativitieit, deze speler natuurlijk nooit wegdoen", begint Bischop aan zijn uitleg. "Zeker niet voor het bedrag waarvoor hij weg gaat. Alleen Feyenoord haalde met natuurlijk samen met Arne Slot. Toen hebben ze hem natuurlijk moeten optrainen. Hij had al snel zijn waarde voor Feyenoord, maar met pappen en nathouden werd hij voor iedere wedstrijd klaargestoomd."

Bischop zag dat er vorig jaar ook al signalen waren over de blessure van Stengs. "Er zijn wedstrijden gezien dat hij eerder naar de kant werd gehaald, of dat hij zelfs helemaal niet speelde. Slot gaf daar de reden al voor toen hij zwaar geblesseerd dreigde te raken door die trap van Marvin Peersman. Hij zei toen dat iedereen weet dat Stengs al veel verder was geweest, als hij nooit die zware kruisbandblessure had gehad."

Op het laatste trainingskamp bij Feyenoord zijn de twijfels over de fitheid van Stengs pas echt gegroeid. "Hij heeft gewoon pijn als hij elke week drie wedstrijden moet spelen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk is hij ook al snel geblesseerd geraakt, toen moest hij terug naar Nederland vliegen om zich hier voor te bereiden op de Johan Cruijff Schaal. Er wordt heel erg getwijfeld bij Feyenoord of hij die intensiteit en drie duels in de week wel aankan."