'Liverpool wil Mamardashvili van Valencia overnemen voor minimaal 30 miljoen euro'

'Liverpool schakelt door na mislopen Zubimendi en wil wederom shoppen in Spanje'

13 augustus om 09:30

Na het mislopen van Martín Zubimendi heeft Liverpool de focus verlegd naar het aantrekken van Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili. Liverpool wil de Georgiër in eerste instantie voor dertig miljoen euro kopen, om hem vervolgens aan een competitiegenoot te verhuren. Dat meldt het Spaanse Relevo.

Liverpool heeft zijn ogen op Mamardashvili laten vallen. De 23-jarige doelman staat nog tot 2027 onder contract bij Valencia, maar de Premier League-grootmacht zou graag willen onderhandelen met de Spanjaarden.

Nu Zubimendi definitief besloten heeft bij Real Sociedad te blijven, weet Relevo dat die onderhandelingen op het punt van beginnen staan. In de kantoren van Mestalla weten ze al hoe geïnteresseerd Liverpool in de doelman is en hoe ver ze bereid zijn te gaan. De Georgiër, die zelf wel oren heeft naar een move richting de Premier League, moet de ploeg van Arne Slot dertig miljoen euro plus bonussen gaan kosten.

Fabrizio Romano bevestigt het nieuws en meldt dat het helemaal aan Liverpool is of de deal doorgaat. Net als Relevo weet de transferexpert dat Mamardashvili zelf graag wil en dat Liverpool hem na aankomst direct wil uitlenen. Het liefst aan een ploeg 'in de middenmoot van de Premier League'. Bournemouth zou tot nu toe de meest concrete optie zijn.

Mamardashvili keepte al 93 duels in La Liga, is international van Georgië en stond ook al eens in de belangstelling van Ajax. Tot een transfer kwam het echter nooit.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!