Saudi's willen 400 miljoen bieden op Vinicius

'Transfermarkt ontploft mogelijk: Saudi's sturen bod van 400 miljoen naar Real'

13 augustus om 08:20
Laatste update: 13 augustus om 09:11

De investeringsmaatschappijen achter de clubs in Saudi-Arabië zouden zich hebben gemeld bij Real Madrid om te praten over een transfer van Vinicius Junior. Volgens Diario AS ligt er nog geen officieel bod, maar de Saudi's willen wel erg ver gaan voor de beoogde posterboy.

The Athletic kwam eerder al met het nieuws dat Real en Vinicius een bod vanuit Saudi Arabië zouden hebben geweigerd, maar volgens de Spaanse krant ligt er nog geen bieding. De clubleiding van Real was duidelijk in de eerste gesprekken met de Saudi’s: Vinicius is enkel te koop voor zijn afkoopclausule van één miljard euro. De Saudi’s gaan echter toch een bod doen voor Vinicius.

Volgens Diario AS gaat het voorstel vanuit Saudi-Arabië de grootste ooit zijn in de geschiedenis van het voetbal. De investeringsmaatschappij zal dit bod formeel kenbaar maken bij Real. Het bedrag gaat echter niet in de buurt komen van de afkoopclausule van één miljard. Wel wordt verwacht dat de Saudi’s bereid zijn een bedrag van om en nabij de vierhonderd miljoen euro te betalen. Daarnaast willen ze Vinicius een salaris bieden van tweehonderd miljoen euro per jaar in de komende vijf seizoenen. Dat is twintig keer meer dan hij bij Real aan geld krijgt.

Een daadwerkelijke deal lijkt echter wel een lastig verhaal te worden. Vinicius ligt nog tot 2027 vast in Madrid, de Braziliaan hoeft zelf ook niet weg bij de club en Real weigert ook nog mee te werken. De Saudi’s zijn echter overtuigd dat Vinicius het uithangbord van het land moet worden richting het WK van 2034 dat Saudi-Arabië gaat organiseren. Al Ahli zou dan zijn nieuwe club moeten worden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!