Gullit over nieuwe speelstijl Feyenoord

Gullit plaatst vraagtekens bij Feyenoord: 'Waarom? Dat vind ik zonde'

12 augustus om 23:07

Ruud Gullit vindt het vreemd dat Feyenoord-trainer Brian Priske voor een systeemwissel heeft gekozen bij de Rotterdamse club. Arne Slot, de voorganger van de Deen, was succesvol met een 4-3-3-formatie.

Priske probeert er een speelwijze met drie verdedigers en wingbacks in te slijpen. "Ik maak me geen zorgen om Feyenoord, maar ik denk wel: waarom zou je iets wegdoen wat goed is?", vraagt Gullit zich bij Rondo op Ziggo Sport af. "Feyenoord is in een bepaald systeem succesvol geweest, waarom zou je dan omzetten?"

Het 3-4-3-systeem van Priske ziet Gullit vooral als noodoplossing, als er iets geforceerd moet worden. "Als je ermee begint en het lukt niet, wat doe je dan? Dan ga je terug naar 4-3-3. Dan denk ik: waarom begin je niet met vier achterin en laat je telkens iemand inschuiven? Op het moment dat je de bal niet hebt, sta je met vier achterin."

Gullit constateert dat de verandering van speelstijl twijfels hebben gezaaid bij de spelers van Feyenoord. "Iedereen kende het systeem. Dat was het DNA geworden van de club. Een geweldig DNA. Iedereen wist precies wat hij moest doen. Nu lijkt het alsof iedereen denkt: wat moeten we doen? Dat vind ik zonde."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!