Uitslagen Jong PSV - Jong Ajax en Jong AZ - Roda JC

Jong PSV geeft zege tegen Jong Ajax weg, dramatisch Roda snoeihard onderuit

12 augustus om 21:57

De eerste mini-topper van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen eindigt onbeslist. Op De Herdgang gaf Jong PSV een zeker lijkende overwinning uit handen tegen Jong Ajax. Roda JC, dat vorig seizoen dicht bij promotie naar de Eredivisie was, kent een dramatische start op bezoek bij Jong AZ.

Jong PSV - Jong Ajax 2-2
Het was op voorhand al smullen in Eindhoven, waar bij Jong PSV onder meer Driouech, Pepi, Isaac Babadi en Tygo Land aan de aftrap stonden. Joël Drommel (27) stond onder de lat en dat mocht omdat de leeftijdsgrens voor keepers (25) niet geldt tijdens duels tussen beloftenploegen. Bij Jong Ajax maakte Ahmetcan Kaplan minuten.

Het was een enerverend duel, met kansen over en weer. Jong PSV was overall de bovenliggende partij en wist dat tien minuten na rust uit te drukken op het scorebord. De spelers uit de A-selectie deden het voor de Eindhovenaren: op aangeven van Babadi tikte Pepi binnen. Later in de tweede helft kon Jong Ajax via de penaltystip langszij komen, maar Drommel stopte de strafschop van Don-Angelo Konadu.

Jong PSV wist echter geen stand te houden. Een misverstand tussen Emmanuel van de Blaak en Drommel resulteerde in een eigen goal van eerstgenoemde. Het duel stevende af op een gelijkspel, tot de Eindhovenaren in de laatste minuut van de officiële speeltijd ook een penalty kregen. In tegenstelling tot Konadu pakte Driouech het cadeautje wel uit. Jong PSV was op weg naar de zege, maar gaf de overwinning tóch uit handen. Met het laatste balcontact van de wedstrijd maakte Kaplan uit een hoekschop gelijk.

Jong AZ - Roda JC 6-1
Roda is het seizoen begonnen zoals de vorige is geëindigd. De Limburgers gaven de strijd om promotie volledig uit handen en een paar maanden later lijkt de ploeg van Bas Sibum nog niet over de kater heen. Bij rust keek Roda al tegen een 4-1 achterstand tegen Jong AZ aan. Lequincio Zeefuik en Jayden Addai zetten de thuisploeg binnen het kwartier op 2-0.

Ruben van Bommel maakte er voor het halfuur 3-0 van, waarna Roda iets terugdeed. Diezelfde Van Bommel tekende voor de 4-1 en daarmee was het verzet van Roda volledig gebroken. Addai en Jorn Berkhout tekenden in het eerste kwartier voor de 5-1 en 6-1. Via de strafschopstip kon Roda nog een tweede goal maken, maar alles bleek tegen te zitten.