Sneijder over move Stengs naar Charlotte

Sneijder stomverbaasd door opvallende move: 'Zit misschien iets achter'

13 augustus om 07:00
Laatste update: 13 augustus om 07:18

De aanstaande stap van Calvin Stengs naar Charlotte FC zorgt voor verbazing bij Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal is van mening dat er nog voldoende rek in de middenvelder annex aanvaller zit.

Om die reden doet een transfer naar de Verenigde Staten de wenkbrauwen van Sneijder fronsen. "Ik vind het heel opmerkelijk", zegt hij bij het Ziggo Sport-programma Rondo. "Ik vind Stengs iemand waar nog veel progressie in zit. Ik ben wel benieuwd, misschien zit er iets achter."

"Het lijkt of je gaat rentenieren", vult Marco van Basten aan. "Als je daarheen gaat, ga je niet voor de top." Als voor Stengs geld de beweegreden voor een transfer is, had hij volgens Sneijder beter elders heen gekund. "Dan ga je naar Saudi-Arabië. Ik vind dit heel gek. Misschien zit er een verhaal aan vast", herhaalt hij. "Ik vind hem een goede speler. Ik denk dat er meer in hem zat."

Stengs heeft de medische keuring bij Charlotte achter de rug. Feyenoord is akkoord gegaan met een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro. Naar verluidt zet Stengs dinsdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Charlotte.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!