Gullit over Pepe en Feyenoord

Bijzondere onthulling Gullit: 'Ik wilde hem voor Feyenoord halen'

13 augustus om 07:30
Laatste update: 13 augustus om 07:52

Ruud Gullit doet een bijzondere onthulling: de voormalig Ballon d'Or-winnaar wilde Pepe naar Feyenoord halen. De 41-jarige Portugees, die recent zijn voetbalpensioen aankondigde, verkaste echter naar FC Porto.

Pepe nam onlangs afscheid als voetballer. Zijn imposante carrière leidde hem langs Marítimo, Porto, Real Madrid, Besiktas en weer Porto. "Namens Feyenoord wilde ik hem halen", onthult Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. Gullit was in het seizoen 2004/2005 trainer van de Rotterdamse club. "Hij speelde op Madeira, toen ben ik gaan kijken."

"Ik ben in Portugal geweest", gaat Gullit verder. "Alleen, hij was net gekocht door Porto. Hij had in Rotterdam kunnen spelen, we waren net te laat." Pepe speelde op het EK met Portugal zijn laatste officiële wedstrijden als voetballer. De spijkerharde verdediger kwam tot 737 wedstrijden in clubverband en 141 interlands. Met Real won hij onder meer drie keer de Champions League en drie landstitels.

Wesley Sneijder, die bij De Koninklijke met Pepe samenspeelde, vertelt hoe geliefd de Portugees was. Gullit kent Pepe op een andere manier. "Ik heb laatst fragmenten op TikTok gezien. Hij was echt... Het was altijd op het randje wat hij deed. Maar je wilde hem wel in je elftal hebben."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!