Peereboom over Vos, Wijndal, Sosa en Tahirovic

Afgeserveerd Ajax-kwartet krijgt complimenten: 'Ze zijn niet boos op mij'

12 augustus om 20:47

Jong Ajax-trainer Frank Peereboom is blij met de inzet van de door Francesco Farioli afgeserveerde spelers. Benjamin Tahirovic, Borna Sosa, Silvano Vos en Owen Wijndal trainen mee met de beloftenploeg van de Amsterdamse club.

Maandagavond opent Jong Ajax het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV. Voorafgaand aan het duel staat Peereboom ESPN te woord en hij wordt gevraagd naar het kwartet uit de hoofdmacht. "Ik vind dat ze zich professioneel opstellen", zegt de oefenmeester. "Ze trainen gewoon mee en maken mijn elftal groter, waardoor we makkelijker elf tegen elf kunnen spelen."

"Ze hebben daarin hun bijdrage", vervolgt Peereboom. "Ze zijn niet boos op mij of op de groep van Jong Ajax, dus ze doen zich gewoon professioneel voor. Dat is prima." Van de vier afgeserveerde spelers werd Vos aan de aftrap verwacht tegen Jong PSV. De middenvelder is echter niet van de partij. "Vos heeft gisteren (zondag, red.) helaas moeten uitstappen op de training. Ik heb vanochtend nog wel contact met hem gehad, maar hij was niet honderd procent wedstrijdfit."

Peereboom heeft besloten Vos niet mee te nemen naar Eindhoven. "Onder deze omstandigheden hebben we met de medische staf en hem de beslissing moeten maken dat het voor vandaag (maandag, red.) niet kon. Dus dat is jammer, maar we hebben daar adequate vervangers voor."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!