De Mos lovend over Sambo bij PSV

De Mos over PSV-zoektocht: 'Hij was geweldig, doodzonde dat hij weg is'

12 augustus om 20:33

Aad de Mos vindt het 'doodzonde' dat PSV afscheid heeft genomen van Shurandy Sambo. De oud-trainer denkt dat de naar Burnley vertrokken rechtsback het gat dat Jordan Teze mogelijk achterlaat had kunnen opvullen.

PSV zit krap in de verdedigers. Helemaal omdat Sergiño Dest voorlopig nog uit de roulatie is en Teze mogelijk vertrekt naar AS Monaco. In een video-item van het Eindhovens Dagblad wordt De Mos gevraagd wie Teze kan opvolgen op de rechtsbackpositie. "Ik vind het doodzonde dat Sambo weg is. Ik vond Sambo geweldig."

Sambo doorliep de jeugdopleiding van PSV en trok na een uitleenperiode bij Sparta Rotterdam en het kampioensjaar transfervrij naar Burnley, waardoor hij geen optie is voor trainer Peter Bosz. "Ik denk dat Milan van Ewijk een kandidaat is", aldus De Mos. "Ik heb hem zien spelen bij ADO Den Haag, ik heb hem bij sc Heerenveen zien uitblinken en hij doet het in Engeland heel goed. Hij is voor mij een kandidaat."

Van Ewijk speelt sinds vorig jaar bij Coventry City, dat promotie naar de Premier League misliep. De 23-jarige vleugelverdediger is een vaste waarde bij de club uit het Championship.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!