Borussia Dortmund strikt Beier van Hoffenheim

Dortmund strikt 'droomspeler' als opvolger Füllkrug en tikt dertig miljoen af

12 augustus om 19:45

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Maximilian Beier. De 21-jarige spits komt over van TSG Hoffenheim en tekent een vijfjarig contract bij Die Schwarzgelben.

Dortmund moest na het vertrek van Niclas Füllkrug naar West Ham United op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Daar is de Duitse topclub snel in geslaagd. Hoffenheim ontvangt een kleine dertig miljoen euro voor Beier, die vorig jaar zestien goals maakte in de Bundesliga. Afgelopen EK was Beier bij de Duitse nationale ploeg nog de concurrent van Füllkrug, nu volgt hij hem op bij Dortmund.

"We wilden absoluut een jonge speler met een uitzonderlijk potentieel", verklaart algemeen directeur Lars Ricken op de clubsite. "Iemand die we op middellange termijn kunnen ontwikkelen tot een speler van internationaal topniveau. Met Maximilian Beier kan dit. Verschillende Europese topclubs wilden Beier aan de selectie toevoegen. We zijn blij dat we hem snel hebben kunnen overtuigen om naar Dortmund te komen."

Beier komt uit de jeugd van FC Energie Cottbus en maakte in 2018 de overstap naar Hoffenheim. Tussen 2021 en 2023 werd hij uitgeleend aan Hannover 96. "Maxi was onze droomspeler nadat Füllkrug vertrok", vult sportief directeur Sebastian Kehl Ricken aan. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!