AC Milan neemt Emerson over van Tottenham Hotspur

Reijnders krijgt nieuwe ploeggenoot: AC Milan betaalt miljoenen aan Tottenham

12 augustus om 19:16
Laatste update: 12 augustus om 19:18

AC Milan heeft Emerson Royal overgenomen van Tottenham Hotspur. In Milaan wordt de Braziliaanse rechtsback ploeggenoot van Tijjani Reijnders. Emerson heeft een contract getekend tot medio 2028 met een optie voor nog één jaar.

Naar verluidt maakt AC Milan een bedrag van minimaal vijftien miljoen euro over naar Tottenham Hotspur, waar Emerson niet meer in de plannen voorkwam. In de zomer van 2021 maakte de rechtsback voor 25 miljoen euro de overstap van FC Barcelona naar Spurs. In drie seizoenen kwam hij tot 79 Premier League-optredens, waarin hij goed was voor vier doelpunten en twee assists.

Bij Tottenham geeft Ange Postecoglou op rechtsback de voorkeur aan Pedro Porro. Ook heeft de oefenmeester nog de beschikking over Djed Spence, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij Genoa. In Italië gaat Emerson de concurrentie aan met Davide Calabria. Ook Alessandro Florenzi kan uit de voeten als rechtsachter, maar hij is herstellende van een kruisbandblessure.

Emerson maakte in de winter van 2019 de overstap van Brazilië naar Europa. Destijds werd de vleugelverdediger door FC Barcelona overgenomen van Atlético Mineiro voor twaalf miljoen euro. Vervolgens vertrok Emerson naar Real Betis, waarna hij later weer verkaste naar de Catalaanse topclub. Bij het Braziliaans nationale elftal kwam Emerson tot dusver tot tien optredens.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!

:raised_hands: 3