Zaakwaarnemer geeft uitleg over situatie van Feyenoord-speler Walemark

Feyenoord in wachtkamer: 'We weten niet wat er zal gebeuren'

12 augustus om 18:23

Patrik Walemark zal Feyenoord waarschijnlijk niet op korte termijn verlaten, zo meldt FotbollDirekt. Er is genoeg interesse voor de 22-jarige Zweed, maar de verwachting is dat het (tijdelijke) vertrek van de buitenspeler nog een paar weken zal duren.

Naar verluidt zijn er veel Zweedse clubs in de markt voor de handtekening van Walemark, maar de Zweed ziet een terugkeer naar zijn geboorteland op dit moment niet zitten. Zijn voorkeur gaat naar een buitenlands avontuur. Bovendien kunnen de Zweedse clubs niet voldoen aan de vraagprijs van Feyenoord, dat ongeveer 2,6 miljoen euro verlangt voor Walemark. Een nieuwe verhuurperiode behoort ook tot de mogelijkheden. 

"Er is veel interesse, maar we hebben nu geen contact met clubs uit Zweden", reageert Fredrik Risp, de zaakwaarnemer van Walemark. "Het doel is nog steeds het buitenland, dat is wat Patrik wil. Maar we weten niet wat er zal gebeuren en het kan nog wel een paar weken duren."

Feyenoord nam Walemark in de winter van 2022 voor ruim drie miljoen euro over van het Zweedse BK Häcken. Vorig seizoen werd de buitenspeler door de Rotterdammers verhuurd aan sc Heerenveen. Onder nieuwbakken Feyenoord-trainer Brian Priske komt de linkspoot niet voor in de plannen. Walemark staat nog onder contract tot medio 2026.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!