'Nice gaat niet in op aanbod Ajax'

'Nice gaat niet in op aanbod Ajax en wil aanvaller langer aan zich binden'

12 augustus om 15:14
Laatste update: 12 augustus om 17:56

OGC Nice zou een bod van Ajax op Evann Guessand hebben afgewezen, meldt L’Équipe. Ook Bologna, Wolfsburg, Villarreal en Girona hebben naar verluidt interesse in de 23-jarige aanvaller.

Guessand is afkomstig uit de opleiding van Nice, de voormalig werkgever van Ajax-trainer Francesco Farioli. Onder Farioli groeide de in Frankrijk geboren Ivoriaan uit tot een basisspeler. Vorig seizoen was hij goed voor zes goals en twee assists in de Ligue 1

L’Équipe schrijft dat Guessand in januari een contractverlenging had afgewezen, omdat het aanbod ver onder zijn verwachtingen lag. Ondertussen stond Nice open voor biedingen op de aanvaller en verlangde een bedrag rond de twintig miljoen euro. Maar de aanvaller is cruciaal geworden nadat Terem Moffi een gescheurde kruisband opliep, waardoor hij waarschijnlijk het grootste deel van het komende seizoen zal missen.

Door de afwezigheid van Moffi heeft Nice alleen Guessand en Gaëtan Laborde over als aanvallers. Dit heeft ertoe geleid dat de club in de afgelopen dagen de gesprekken met Guessand heeft heropend om hem langer aan de club te binden. Zijn huidige contract loopt tot medio 2026. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!