Gallagher van Chelsea naar Atlético Madrid

Kogel door de kerk: Atlético heeft eindelijk beet bij Chelsea en bevestigt deal

21 augustus om 11:20
Laatste update: 21 augustus om 22:27

Conor Gallagher is officieel speler van Atlético Madrid. De transfer hing al geruime tijd in de lucht en is nu bevestigd door Los Colchoneros. De 24-jarige middenvelder komt over van Chelsea.

Gallagher is met recht een kind van Chelsea, waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorbrak in de hoofdmacht. In 2022 maakte hij definitief de overstap naar de A-selectie van The Blues en twee jaar later wordt hij voor veertig miljoen euro verkocht aan Atlético. In de Spaanse hoofdstad heeft de Engelsman zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen.

Waar Chelsea zich ook deze zomer flink roert op de transfermarkt, laat de club dus een jeugdproduct - tevens aanvoerder - gaan. Gallagher, achttienvoudig international van Engeland, speelde in totaal 95 officiële duels voor Chelsea. Daarin was hij goed voor tien goals en evenzoveel assists. In 2018/2019 maakte Gallagher deel uit van de Chelsea-selectie die beslag legde op de Europa League.

Hoewel Gallagher veel jaren bij Chelsea gespendeerd heeft, speelde hij niet uitsluitend op Stamford Bridge. Door de jaren heen is hij uitgeleend aan Charlton Athletic, Swansea City, West Bromwich Albion en Crystal Palace.

De transfers van Gallagher leek al veel eerder wereldkundig te worden gemaakt. In de tweede week van augustus was de middenvelder al in Madrid voor de medische keuring. Chelsea en Atlético kregen de laatste plooien lange tijd niet gladgestreken, mede door de afgeketste transfer van Samu Omorodion. Nu is het alsnog gelukt.