Feyenoord heeft Bueno binnen

Feyenoord sluit huurdeal met Wolves en lost probleem op linkerflank op

13 augustus om 09:55
Laatste update: 13 augustus om 10:17

Feyenoord heeft zijn gewenste versterking definitief binnen. De 21-jarige Hugo Bueno komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers en moet de personele problemen op de linksbackpositie opvangen.

Aan het eind van vorig seizoen raakte Quilindschy Hartman zwaar geblesseerd aan zijn knie. Feyenoord nam Gijs Smal over van FC Twente, maar ook hij liep een kwetsuur op. Bueno moet vanaf het moment dat Smal weer fit is met hem concurreren op de linksbackpositie in het 3-4-3-systeem van Brian Priske. De komst van de Spanjaard betekent hoogstwaarschijnlijk dat Marcos López mag vertrekken.

Bueno maakte in 2019 de overstap vanuit Spanje naar Wolverhampton. De enkelvoudig international van Jong Spanje speelde tot op heden 48 officiële wedstrijden voor Wolves, waarin hij één keer trefzeker was en één assist gaf. Na Anis Hadj-Moussa, Smal, Chris-Kévin Nadje, Jeyland Mitchell en Julián Carranza is Bueno de zesde zomerversterking voor trainer Brian Priske.

Voor Bueno was het gelijk duidelijk dat Feyenoord zijn club moest worden. "Zodra de kans zich voordeed om dit seizoen voor Feyenoord te spelen, wist ik dat ik ‘m moest grijpen. Dit is een enorme club, met fantastische supporters, waar het elke wedstrijd opnieuw draait om winnen. Daar houd ik van. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen voor Feyenoord en belangrijk te zijn voor het team."