Atlético en Man City bevestigen megatransfer Álvarez

Atlético Madrid heeft beet: Álvarez komt voor 95 miljoen over van Man City

12 augustus om 16:26
Laatste update: 12 augustus om 17:58

Julian Álvarez verruilt Manchester City definitief voor Atlético Madrid. Vanuit Spanje komt maandag de bevestiging dat de Argentijnse aanvaller is overgestapt.

De Madrilenen plaatsen op sociale media een tekening van Spiderman met het bijschrift: 'Het spijt ons. De vormgevers zijn op vakantie.' De bijnaam van Álvarez is 'La Araña'. Dit is Spaans voor 'De Spin'. Zo maakt de ploeg de komst van de aanvaller bekend.

Atlético was er veel aan gelegen om Álvarez in te lijven - en is daar nu officieel in geslaagd. Los Colchoneros betalen 95 miljoen euro voor de aanvaller, die in zekere zin de opvolger is van Memphis Depay. Atlético gaf onlangs ook al ruim 30 miljoen uit aan spits Alexander Sorloth.

Álvarez maakte in januari 2022 de overstap van River Plate naar Manchester City. In maart van dit jaar verlengde hij zijn contract in het Etihad Stadium nog tot medio 2028, maar over zijn rol in de ploeg van manager Pep Guardiola was hij niet helemaal tevreden. Álvarez speelde veel, maar werd voor de belangrijke wedstrijden regelmatig gepasseerd.

Of Manchester City een vervanger zal halen voor Álvarez, is nog niet bekend. De Argentijn speelde 103 wedstrijden voor City. Hierin wist hij 36 doelpunten te maken en was hij achttien keer aangever. Hij won eind 2022 met Argentinië het WK in Qatar.