De Mos schiet 'ongeschikt' PSV-doelwit Wijndal af

De Mos schiet mogelijke PSV-transfer af: "Ongeschikt, kan niet verdedigen'

12 augustus om 13:47
Laatste update: 12 augustus om 17:44

Aad de Mos heeft een uitgesproken mening over de zoektocht van PSV naar een linksback. Van de genoemde targets is alléén Robin Gosens interessant, zegt de oud-trainer tegen het Eindhovens Dagblad.

Drie kandidaten op het 'linksbacklijstje' van PSV zijn uitgelekt: naast Gosens staan Owen Wijndal en Patrick van Aanholt erop. De Mos is niet van alle namen onder de indruk. "Gosens is een goede speler", begint hij positief. "Daar zit een goede kop op, en hij kent de Nederlandse competitie. Van mij mag hij komen."

Door de naam van Wijndal kan een dikke streep, als het aan De Mos ligt. "Ongeschikt. Kan niet verdedigen, is altijd geblesseerd en was bij Ajax niks en bij Antwerp minimaal. Wat moet PSV ermee?", is hij duidelijk. Ook Van Aanholt kan de oud-trainer niet bekoren. "Nee, dat kun je niet maken. Een afscheid moet definitief zijn. Je moet vooruit."

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, ziet volgens het Eindhovens Dagblad wel wat in Wijndal, die weg mag bij Ajax. Een akkoord met Gosens, de favoriet van De Mos, wordt een lastig verhaal. Zijn club Union Berlin wil best meewerken, maar zit vooralsnog hoog in de boom.

De Mos vindt dat er hoe dan ook snel wat moet gebeuren in de verdediging van PSV. "Het was weer open huis tegen RKC Waalwijk, die hadden twee keer kunnen scoren. Het geeft weer aan dat het ei nu snel gelegd moet worden. De verdediging is enorm kwetsbaar."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!