Van Polen wilde Janse huren voor PEC

Van Polen informeerde voor PEC naar mogelijke huurdeal met uitblinkend Ajax-talent

12 augustus om 12:46
Laatste update: 12 augustus om 13:10

Bram van Polen heeft bij Ronald de Boer naar Dies Janse geïnformeerd. Dat vertelt Van Polen zelf aan ESPN. De debuterend analist onderzocht tijdens de voorbereiding de mogelijkheid voor PEC Zwolle om het Ajax-talent te huren.

"De jeugd heeft de toekomst. Voor mij is daarom Janse van Ajax de speler van de week", begint Van Polen. "Ik heb hem gevolgd in de voorbereiding. Sterker nog, ik heb even bij De Boer gepolst of hij misschien te huren was voor PEC Zwolle. Maar Ronald zei dat ze hem een grote toekomst toedichten." Janse begon tijdens de opening van het Eredivisie-seizoen in de basis tegen sc Heerenveen (1-0).

Van Polen is behoorlijk onder de indruk van de achttienjarige verdediger. "Het lijkt me een bijzondere jongen. Hij heeft de hele voorbereiding centraal gespeeld, maar stond tegen Heerenveen linksback." Janse kreeg de voorkeur boven Jorrel Hato, die met het oog op de return tegen Panathinaikos van aanstaande donderdag rust kreeg.

"Hij heeft wel de fysiek van een centrale verdediger, maar stond ook op links zijn mannetje. Meestal komen spelers met een bepaalde flair uit de jeugd bij Ajax. Maar hij lijkt me hartstikke nuchter. En ik moet als voormalige back de backs een beetje supporten", besluit Van Polen.