Kraay doet opvallende Feyenoord-voorspelling

Kraay doet opvallende voorspelling: 'Feyenoord-icoon snel weer eerste keeper'

12 augustus om 12:01
Laatste update: 12 augustus om 12:57

Hans Kraay jr. is ervan overtuigd dat 'Feyenoord-icoon' Justin Bijlow snel weer eerste doelman wordt in Rotterdam. De analist was niet onder de indruk van het optreden van concurrent Timon Wellenreuther tegen Willem II (1-1). Om die reden verwacht hij dat Feyenoord-trainer Brian Priske snel zal ingrijpen.

"Ik maak me zorgen om de keepers bij Feyenoord", begint Kraay in een column van Voetbal International. "Wellenreuther was anderhalf jaar lang de geruisloze, maar uitstekende stand-in voor Bijlow. Nu heeft de nieuwe trainer Priske geruisloos gekozen voor Wellenreuther als eerste keeper." Wellenreuther was tijdens de penaltyserie tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal nog erg belangrijk voor Feyenoord.

Kraay merkt dat er dit seizoen meer druk staat op de Duitse doelman in vergelijking met vorig seizoen. "Eerste keeper zijn brengt een andere druk met zich mee en Wellenreuther lijdt daaronder. Hij komt overdreven wild uit tegen PSV bij een 4-3 voorsprong voor Feyenoord, penalty, 4-4. En tegen Willem II stormt hij wéér onbesuisd zijn doel uit bij die 1-1 van Kian Vaesen."

Kraay is van mening dat Bijlow hierdoor snel weer het vertrouwen gaat krijgen van Priske ten koste van Wellenreuther. "Ik denk dat Feyenoord-icoon Bijlow snel weer eerste keeper is", besluit hij.