Feyenoord bevestigt huurdeal met NAC over Sauer

Witte rook in Rotterdam en Breda: Feyenoord bevestigt huurdeal met NAC

12 augustus om 13:00
Laatste update: 12 augustus om 13:02

Het is officieel: Leo Sauer verlaat Feyenoord voor NAC Breda. De promovendus huurt de Slowaakse aanvaller tot het einde van het seizoen, zonder optie tot koop.

Sauer (18) speelde geen centrale rol in de plannen van Brian Priske en was daardoor op zoek naar speelminuten. Die lonken volop bij NAC, dat alles op alles zette om hem naar Breda te halen. Feyenoord hoopt dat de talentvolle vleugelaanvaller bij de promovendus een volgende stap gaat zetten in zijn ontwikkeling.

"Met Leo Sauer halen we een aanvaller binnen met veel potentie", weet Peter Maas, technisch directeur van NAC. "Nu is het aan hem om zich te gaan tonen in de Eredivisie. Het is daarvoor belangrijk dat hij zich zo snel mogelijk thuis voelt bij NAC, om samen met het team te strijden voor lijfsbehoud. We zijn verheugd dat we na een lange tijd van onderhandelen zowel Feyenoord als de speler hebben weten te overtuigen."

Door een lichte blessure is Sauer niet direct inzetbaar, meldt de Bredase club. "Het plan van NAC heeft voor mij de doorslag gegeven", verklaart Sauer, die ook naar veel buitenlandse clubs kon, zijn keuze. "Ik kijk er naar uit om in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion te spelen en hoop het publiek te vermaken."

Sauer maakte in de zomer van 2022 de overstap van het Slowaakse MSK Zilina naar Feyenoord. Vorig seizoen liet Arne Slot hem debuteren in het eerste elftal. De tiener speelde tot dusver vijftien officiële wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf.