Oratmangoen verlaat FC Groningen

'FC Groningen raakt naast international mogelijk ook Van Veen en Duarte kwijt'

12 augustus om 11:17

Ragnar Oratmangoen gaat FC Groningen verruilen voor het Belgische FCV Dender, meldt RTV Noord. De international van Indonesië werd als overbodig beschouwd in Groningen en heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Ook Kevin van Veen en Laros Duarte vertrekken mogelijk nog uit Groningen.

Oratmangoen kwam in 2022 voor een paar ton over van Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakte in de eerste maanden bij zijn nieuwe club nog regelmatig minuten, maar dat veranderde na de winterstop. Vorig seizoen verhuurde FC Groningen hem aan Fortuna Sittard, waar hij 31 duels voor in actie kwam.

Al snel werd dit seizoen duidelijk dat ze in Groningen geen meerwaarde zien in Oratmangoen en dus kon hij vertrekken. Dender bereikte een akkoord met de club en met de speler, waardoor hij spoedig de overstap naar de Jupiler Pro League zal maken. De drievoudig international speelde in totaal 22 wedstrijden voor Groningen.

Ook Florian Kruger, Nordin Musampa, Kian Slor en Kevin van Veen hoeven in Groningen niet te rekenen op speelminuten. Vooral het riante salaris van Van Veen drukt flink op de begroting. Technisch manager Art Langeler liet weten dat er meerdere clubs geïnteresseerd zijn in Van Veen. "Maar op dit moment is het nog niet meer dan een smeulende lont", vertelde Langeler.

Bovendien kan Duarte ook nog vertrekken bij Groningen. De middenvelder hoeft niet weg, maar heeft al langer een vertrekwens. Meerdere clubs informeerde al naar Duarte, maar tot een overeenstemming heeft dat nog niet geleid.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!