'Ajax vist achter het net: Richardson op weg naar Italië'

'Ajax vist achter het net: olympische medaillewinnaar op weg naar Italië'

12 augustus om 09:49

Ajax vist achter net bij Amir Richardson. De olympische revelatie van Marokko gaat Stade Reims spoedig verruilen voor Fiorentina, melden Italiaanse media.

Richardson landde maandagochtend in Florence om zijn Italiaanse transfer af te ronden. Fiorentina betaalt tien miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder, inclusief één miljoen aan bonussen. Reims heeft tien procent op de toekomstige transfersom bedongen. De hoofdrolspeler tekent voor vijf seizoenen en een jaarsalaris van één miljoen euro.

Op de Olympische Spelen in Parijs maakte Richardson naam met een aantal uitstekende optredens. Met Marokko sleepte hij uiteindelijk een bronzen medaille in de wacht. Het leverde hem belangstelling op van Ajax en Everton, aldus L'Équipe, maar Fiorentina gaat nu definitief met de controlerende middenvelder aan de haal. Richardson, zevenvoudig international van Marokko, is bij de Serie A-club waarschijnlijk de opvolger van Sofyan Amrabat, die na een huurperiode bij Manchester United niet meer terugkeert.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!