Perez woest op Higler na gele kaart voor Mathijsen

Perez ziet curieus moment bij Feyenoord - Willem II: 'Higler, wat een maf'

12 augustus om 08:21
Laatste update: 12 augustus om 11:32

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor de gele kaart die Dennis Higler aan Willem II-debutant Jens Mathijsen gaf. De zestienjarige verdediger kreeg geel wegens tijdrekken, maar de analist vond dit wel erg overdreven.

Mathijsen, de zoon van technisch directeur en oud-speler Joris Mathijsen, mocht zijn debuut maken tegen Feyenoord. Binnen enkele seconden kreeg hij echter een gele kaart voor tijdrekken. "Hij was natuurlijk superzenuwachtig en moet dan ook nog de ingooi nemen. Iemand zegt vervolgens tegen hem: Nee, jij niet. En dan Higler, zo stoer als hij is, wat een maf...", slikt Perez de laatste woorden van zijn zin in bij ESPN.

Willem II-trainer Peter Maas nam na afloop van de wedstrijd de schuld voor de kaart op zich. “Dat was mijn schuld. Jens wilde gaan ingooien, maar ik riep Valentino Vermeulen om in te gooien.” Volgens Perez een begrijpelijke actie. "Dat snap ik ook wel, want hij was een van de drie centrumverdedigers op dat moment. De rechtsback moet ingooien. Een grappig moment, maar dan die stoere Higler..."