Perez stoort zich aan Van den Boomen bij Ajax

Perez stoort zich aan Ajax-situatie: 'Schaam je, hij moet echt een man worden'

12 augustus om 07:02
Laatste update: 12 augustus om 07:59

Branco van den Boomen moet bij zichzelf te rade gaan, vindt Kenneth Perez. De middenvelder van Ajax liet zich tegen sc Heerenveen (1-0) wegsturen bij een vrije trap, terwijl de bal ideaal lag voor een rechtspoot.

Ajax kreeg na zestien minuten een vrije trap op een mooie plek. Van den Boomen leek aan te kunnen leggen, maar linkspoot Steven Berghuis eiste de bal op en miste. Perez keek het tafereel met lede ogen aan. "Van den Boomen moet echt even een man worden. Hij laat zich hier wegsturen door Berghuis", zegt de ESPN-analist bij Dit was het Weekend.

"Berghuis heeft een prima trap, maar geen goede vrije trap. En het is een plek voor een rechtspoot", gaat Perez verder. "Vorig jaar liet Van den Boomen zich ook al de kaas van het brood eten door Henderson, die nog nooit van z'n leven een vrije trap had genomen. En nu door Berghuis, die twee van de 49 vrije trappen heeft gescoord die hij ooit nam. De laatste was in 2019."

Perez is hard voor Van den Boomen. "Om dat op die plek te laten gebeuren… Branco van den Boomen moet zich echt schamen dat hij dit toelaat. Echt waar. Zijn trap is juist zijn kernkwaliteit. Dan heeft hij de mogelijkheid op deze plek… Nee, ik snap het niet."