VP's Elftal van de Week: PSV eerste hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV eerste hofleverancier, ook Ajax en Feyenoord present

12 augustus om 10:00
Laatste update: 12 augustus om 10:00

De Eredivisie is weer begonnen en dus zijn ook de wekelijkse Eredivisie-flops van VoetbalPrimeur terug. PSV is de eerste hofleverancier van het seizoen met drie spelers. Ook Feyenoord, Ajax, FC Twente, AZ, FC Groningen en Willem II zijn van de partij.

Thomas Didillon-Hödl (Willem II)
Enkele dagen voor de seizoensopener van Willem II tegen Feyenoord werd hij uitverkozen tot eerste doelman, om vervolgens in De Kuip meteen uit te groeien tot uitblinker. De Franse nieuwkomer Didillon-Hödl heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn kwaliteiten te tonen.

Josip Sutalo (Ajax)
Heel moeilijk was het misschien niet na zo'n belabberd debuutseizoen, maar Sutalo speelde tegen Heerenveen waarschijnlijk zijn beste wedstrijd voor Ajax. De Kroaat profiteert overduidelijk van de komst van Francesco Farioli.

Marco Rente (FC Groningen)
Groningen beleefde vrijdagavond een droomrentree in de Eredivisie, mede dankzij een doelpunt van Rente. De verdediger staat voor Duitse degelijkheid en is met zijn Eredivisie-ervaring, opgedaan bij Heracles Almelo, heel belangrijk voor zijn ploeg.

Alec Van Hoorenbeeck (FC Twente)
Twente won de eerste wedstrijd van het seizoen dankzij een rake kopbal van Van Hoorenbeeck. De opvolger van de naar Rangers FC vertrokken Robin Pröpper hield in Nijmegen ook nog eens de nul met zijn teamgenoten.

Joey Veerman (PSV)
Aan veel PSV'ers wordt in de laatste weken van de transferperiode getrokken, maar Veerman lijkt na een tegenvallend EK in Eindhoven te blijven. Daar zal Peter Bosz heel, héél blij mee zijn. De international begon tegen RKC Waalwijk met twee assists.

Antoni Milambo (Feyenoord)
Na zijn doelpunt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal was het ook raak in de Feyenoord-ouverture tegen Willem II. De negentienjarige Milambo is een frisse verschijning in de ploeg van Brian Priske en heeft alles om uit te groeien tot een revelatie.

Jorg Schreuders (FC Groningen)
Woensdag verlengde hij zijn contract en vrijdag zette hij de kroon op zijn week met een doelpunt en assist tegen NAC. De negentienjarige middenvelder speelde een dijk van een wedstrijd.

Malik Tillman (PSV)
Echt waar: Tillman maakte zaterdagavond zijn állereerste doelpunt van buiten het strafschopgebied. De Amerikaans international biedt elke wedstrijd wat extra's en wordt steeds belangrijker voor PSV.

Johan Bakayoko (PSV)
Of het genoeg is voor de stap naar de Europese top valt te bezien, maar Bakayoko liet zich tijdens PSV - RKC in elk geval weer van zijn beste kant zien. Na een mislukt EK met België kon de aanvaller zo'n meevaller ook wel gebruiken.

Sam Lammers (FC Twente)
Voor Eredivisie-begrippen is Lammers een topspeler, zo bewees hij meteen bij zijn Eredivisie-debuut voor Twente. Bij NEC, dat ook concreet was, zullen ze met een jaloerse blik naar de trefzekere spits hebben gekeken.

Ibrahim Sadiq (AZ)
In een wedstrijd die werd ontsierd door drie rode kaarten, was Sadiq een lichtpuntje. De Ghanees kroonde zich tot matchwinner met zijn specialiteit: diepte zoeken, tegenstander afschudden en de keeper kansloos laten.