Ajax verkoopt Rulli aan Marseille, Kroes reageert

Ajax verkoopt Rulli, Kroes reageert: 'We begrijpen zijn wens om te vertrekken'

11 augustus om 20:11

De kogel is door de kerk: Gerónimo Rulli heeft Ajax na anderhalf jaar verlaten. Olympique Marseille lijft de Argentijnse keeper voor vier miljoen euro in.

Het vertrek van Rulli uit Amsterdam zat er al geruime tijd aan te komen. Hij was geen optie meer voor trainer Francesco Farioli, terwijl hij met zijn topsalaris zwaar op de begroting drukte. Ajax is er nu in geslaagd om de 32-jarige doelman voor vier miljoen euro te slijten. Het contract van Rulli liep nog twee jaar door. Hij heeft zich tot medio 2027 aan l'OM gebonden.

"Halverwege het vorige seizoen is Gero helaas geblesseerd geraakt, waarbij hij zijn basisplaats in het eerste elftal is kwijtgeraakt", reageert technisch directeur Alex Kroes op de clubsite. "Inmiddels is hij alweer een tijdje fit en behoorde onder andere tot de selectie van het Argentijnse elftal op de Olympische Spelen, waardoor hij later aansloot bij de selectie. Bij ons heeft hij te maken met flinke concurrentie en we begrijpen zijn wens om te vertrekken. Wij hebben hem veel succes gewenst bij de voorzetting van zijn carrière in de Ligue 1."

Rulli gaat aan de Franse zuidkust de concurrentiestrijd aan met Jeffrey de Lange, die werd losgeweekt bij Go Ahead Eagles. De Argentijn kwam in januari 2023 voor zo'n acht miljoen euro over van Villarreal en werd eerste keus. Na zijn schouderblessure verving Jay Gorter hem, waarna Diant Ramaj de kans kreeg. Inmiddels staat Remko Pasveer op het Ajax-doel.