De Graafschap wint na zinderende slotfase van Volendam

De Graafschap wint na bizarre slotfase en zeven goals van Volendam

11 augustus om 18:48
Laatste update: 11 augustus om 18:55

De Graafschap heeft na een zeer hectische wedstrijd met 4-3 van FC Volendam gewonnen in speelronde één van de Keuken Kampioen Divisie. De Volendammers maakten een 2-0 achterstand goed, pakten een rode kaart en incasseerden in de slotfase de 3-3 en de 4-3.

De Graafschap begon sterk aan het duel en kwam na tien minuten al op voorsprong. Na een lange pass kwam de bal bij aanvaller Tristan van Gilst terecht. De vleugelspeler ging zijn tegenstander voorbij met een fraaie beweging en plaatst de bal vervolgens netjes in het doel.

Zo’n zes minuten later was het alweer raak voor de Superboeren. Na een prachtige aanval, kon debutant Jesse van de Haar de score verdubbelen door van dichtbij raak te schieten. Volendam herpakte zich hierna en werd sterker. In minuut 35 werd de aansluitingstreffer gescoord door Robert Mühren. De spits schoot uit een corner de bal binnen.

Vlak na rust wisten De Palingboeren de 2-2 te maken. Milan de Haan scoorde de gelijkmaker, wat een flinke domper was voor De Graafschap. Nog geen tien minuten hierna kwam Volendam zelfs op voorsprong. Henk Veerman schoot de bal knap langs de doelman en draaide de wedstrijd helemaal om.

De Volendammers kende daarna een sterke periode met meerdere kansen. Tot Xavier Mbuyamba vanwege een rode kaart het veld moest verlaten na een smerige overtreding op Philip Brittijn. Volendam verloor de overmacht en er volgden kansen voor beide ploegen.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het uiteindelijk toch nog raak voor de Graafschap. Invaller Stan Wevers knalde de Superboeren van ver op gelijke hoogte met FC Volendam. In de vierde minuut van de extra tijd werd het nog mooier voor De Graafschap. Ibrahim El Kadiri schoot zijn ploeg op een fantastische wijze op voorsprong en besloot hiermee de eindstand op 4-3.