'PSV blijft denken aan Ajax-back Wijndal'

'PSV broedt op huurdeal met Ajax: Stewart wil graag en vertrouwt op Bosz'

12 augustus om 06:10
Laatste update: 11 augustus om 19:01

PSV is nog steeds in de markt voor Owen Wijndal, meldt het Eindhovens Dagblad. Technisch directeur Earnest Stewart ziet wel wat in de linksback van Ajax - en dat gevoel zou wederzijds zijn.

Wijndal staat volgens het Eindhovens Dagblad open voor een 'delicate overstap' van Ajax naar PSV. Stewart denkt dat de technische staf in het Philips Stadion, onder leiding van trainer Peter Bosz, de 24-jarige linksback weer aan de praat kan krijgen. Wijndal verhuisde in 2022 voor tien miljoen euro van AZ naar Amsterdam, maar wist nooit te overtuigen. Vorig jaar speelde hij op huurbasis voor Royal Antwerp FC.

Mocht het tot een deal tussen Ajax en PSV komen, iets wat traditioneel lastig is gebleken, dan zou Wijndal op huurbasis de overstap maken. Het is geen geheim dat PSV op de linksbackpositie met personele problemen kampt. Mauro Júnior is opnieuw geblesseerd geraakt, Sergiño Dest wordt pas in 2025 weer verwacht en Fredrik Oppegard is gewogen en voorlopig te licht bevonden.

Andere opties op de transfermarkt zijn de clubloze Patrick van Aanholt en Robin Gosens van Union Berlin. De dertigjarige Duitser zou graag voor twee of drie jaar willen tekenen dat is voor PSV waarschijnlijk een brug te ver. Ook wordt een akkoord met zijn Duitse werkgever een lastig verhaal. Union Berlin betaalde vorig jaar nog een recordbedrag van dertien miljoen euro voor Gosens, die voor het juiste bedrag wel zou mogen vertrekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!