Clement ziet iets ontbreken bij Sparta

Spartaan mist harde hand in selectie: 'Je kan iemand uitschelden op het veld'

11 augustus om 17:21
Laatste update: 11 augustus om 17:35

Pelle Clement mist naar eigen zeggen een paar leiders binnen de selectie van Sparta Rotterdam. De middenvelder is teleurgesteld na het 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

"Ik denk wel dat dit punt voor het hele team is: we moeten duidelijker met elkaar communiceren en er moeten meer jongens in het team opstaan die hun mond opentrekken", begint Clement tegenover de camera van RTV Rijnmond. "Want dat maakt je als team alleen maar sterker. Ik denk dat dit nog iets te weinig gebeurt."

De 28-jarige voetballer vindt ook dat de nieuwe spelers nog meer van zich kunnen laten zien. "Ik denk dat de nieuwe jongens zich vooral daar nog kunnen en moeten gaan onderscheiden, door dit op te pakken. Wat betreft de voetballende kwaliteiten hebben ze misschien wat tijd nodig. Maar je ziet dat er kwaliteit in zit."

Clement vindt dat er wat meer harde handen nodig zijn en ziet ook voor hemzelf een leiden rol weggelegd. "Je hebt ook wat klootzakken nodig. Misschien ben ik ook een te lieve jongen. Ik probeer wel een andere rol aan te nemen. Ik kan een voorbeeld geven, mensen bij elkaar houden en jongens een beetje gek en kwaad maakt."

"Ik denk dat dit iets van deze tijd is. Het is minder dan vroeger, maar ik denk wel dat het belangrijk is om dat erin te houden. Je kan iemand uitschelden op het veld, daarna een high five geven en als goede vrienden de deur uitlopen. Jonathan de Guzmán is daar een goed voorbeeld van. Die geeft daar het goede voorbeeld in. Een hoop jongens kunnen daarvan leren", besluit Clement.