'Feyenoord wil Stengs-opvolger huren van Brighton: Osman'

'Feyenoord scout Stengs-opvolger en gaat zich weer melden bij Brighton'

11 augustus om 17:10

Feyenoord heeft een potentiële opvolger van Calvin Stengs in het vizier. Ibrahim Osman, aanvaller van Brighton & Hove Albion, moet op huurbasis naar De Kuip komen, meldt het Algemeen Dagblad.

Stengs lijkt op weg naar Major League Soccer-club Charlotte FC, dat rond de tien miljoen euro wil overmaken naar Feyenoord. In Amerika ligt een vierjarig contract klaar. De kans bestaat dat de achtvoudig Oranje-international binnenkort een Ghanese opvolger krijgt.

Volgens het AD is er bij Feyenoord 'inmiddels wat beweging' rond Osman. Brighton staat ervoor open om de negentienjarige aanvaller uit Ghana te verhuren, vermoedelijk zonder koopoptie. Osman kwam deze zomer voor een kleine twintig miljoen euro over van FC Nordsjaelland.

Het lijkt erop dat Feyenoord niet de enige club met interesse is. Duidelijk is wel dat de Rotterdammers concreet zijn. Osman is een bekende van trainer Brian Priske. Bij Nordsjaelland was hij 29 wedstrijden goed voor zes doelpunten zeven assists.

Feyenoord viste deze zomer al wel een keer achter net bij Brighton: Facundo Buonanotte prefereerde uiteindelijk Leicester City. Mats Wieffer werd voor dertig miljoen euro verkocht aan The Seagulls.