Manchester United casht 20 miljoen, weg vrij voor Mazraoui

Manchester United casht 20 miljoen euro en kan Mazraoui-transfer bezegelen

13 augustus om 13:01
Laatste update: 13 augustus om 17:59

Voor Noussair Mazraoui is de weg naar Manchester United vrij. West Ham United bevestigt dat het de komst van Aaron Wan-Bissaka heeft afgerond.

Wan-Bissaka meldde zich maandag in Londen voor een medische keuring en zette aansluitend zijn handtekening onder een vijfjarig contract. De 26-jarige rechtsback is na Niclas Füllkrug en Crycensio Summerville de derde grote aankoop van The Hammers, die bijna twintig miljoen euro overmaken naar Manchester United.

Door het vertrek van Wan-Bissaka is er ruimte ontstaan voor United om Mazraoui definitief binnen te halen. De vleugelverdediger komt voor twintig miljoen euro, inclusief vijf miljoen aan bonussen, over van Bayern München en zal waarschijnlijk maandag gepresenteerd worden. Hij zal zich - net als Matthijs de Ligt - voor vijf seizoenen aan de club van manager Erik ten Hag, die met Andre Onana, Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Antony al vier oud-Ajacieden tot zijn beschikking had.

"Het was voor mij een no-brainer om naar West Ham te komen", reageert Wan-Bissaka in gesprek met de clubkanalen. "Het voelt geweldig om terug te zijn in Londen. Ik ben hier geboren, dus ik ken de ins en outs van de stad. Het betekent veel voor me om terug te zijn in deze stad en hier weer te gaan voetballen."