Olij wil Sparta trouw blijven na deze zomer

Uitblinker wil Sparta graag trouw blijven: 'Hebben elke window wel zo'n gesprek'

11 augustus om 15:30

Nick Olij is totaal niet bezig met een mogelijk vertrek bij Sparta. De doelman van de Rotterdammers vertelt na de seizoensopening dat er niets speelt rondom zijn persoon en dat hij zich niet wil laten afleiden.

"Ik heb al vanaf dag één gezegd dat ik gewoon bij Sparta ben", is Olij glashelder tegenover ESPN. "Ik heb in de eerste helft de aanvoerdersband om mijn arm gehad. Dan moet je een bepaalde rol vertolken en een leider zijn voor de groep. Als je dan met transfer bezig bent of meningen van anderen die helemaal niets met het spelletje te maken hebben, dan ben ik gewoon afgeleid. Ik denk dat ik op mijn best ben als ik bezig ben met het spelletje."

Olij erkent ook dat er in veel transferwindows geruchten rond hem zijn, maar daar is volgens hem niets van waar. "Dit is ook de manier hoe jullie me kennen. Volgens mij ben ik al drie jaar lang bezig om elke transferwindow zo’n gesprek te hebben. Voor mij speelt er niks en ik ben gewoon bezig met mijn keepersgedrag. Dat is ook eigenlijk het enige waar ik zelf invloed op heb."